top of page
Sök
  • Skribentens bildinternet cafe

Hur skulle jag skydda min komposittrall?

Uppdaterat: 18 feb. 2022



Komposittrall är stark. Giltigt, detta betyder inte att kompassen är fri från skada. Vissa omständigheter kan skada komposittralls. En av dem struntar i att hänga med rutinmässigt. En annan är att tillåta fukt eller vatten att välja det yttre lagret av ditt trädäck utan att rensa det. De flesta bolåneinnehavare kommer inte att hålla jämna steg med sitt underhållsfria trädäck i kompositdäck under den kallare tiden på året; de kommer att låta snön välja yta ett bra tag. Detta kan orsaka fuktinträngning och i förlängningen utplåna träplastkompositplattan. Saker som de är, hur skulle jag skydda min komposittrall?


Standardstädning


Kompositterrassdäck kräver försumbart underhåll, vanligtvis precis som normal spolning. Det är viktigt att uppmärksamma att föremålet är underhållsfritt eftersom det inte ska oljas eller slipas. Trots det blir även en underhållsfri träkomposit smutsig av miljöfaktorer och bör därför tvättas bort.


Vanlig rengöring av komposittrall föreslås. Oavsett om ytan verkar vara perfekt är det viktigt att förhindra utveckling av jord från till exempel damm eller rester som normalt finns i luften och som kan orsaka form.

Rengöring med vanligt skonsamt rengöringsmedel för familjer (rengöringsmedel eller skonsamt rengöringsmedel) och vatten. Blanda i 1 dl rengöringsmedel med 1 liter ljummet vatten. Applicera rengöringsmedlet med en tjock borste med hårdare sugrör. Rengör hela däcket och tvätta sedan med vatten från barnkammarens slang. Försök att inte använda en högtryckstvätt, eftersom det finns en chansning att städspecialisten strör olika delar runt däcket och kan orsaka fläckar på dessa.



Regelbunden utveckling


Under de huvudsakliga månaderna efter etablering kan komposittralls ändra ton marginellt. Påverkat av klimatet kan brädorna få en marginellt ljusare nyans och sudda i skuggning med cirka 8-10 procent.

Mycket som trägolv och olika golv mognar brädorna lite under de första 3-6 månaderna. Skev öppenhet mot solen och andra klimatsärdrag kan göra att trädäcket får en marginellt nyanserad yta - skuggförändringar. I vilket fall som helst är detta tillstånd permanent. Du kan förebygga en skev ljusöppning genom att se till att inte täcka ytan med mattor, möbler och så vidare under de första inte många veckorna.



Jord och sopor


Rengör komposittralls genom att komma över jord eller sopor med en borste med en hård fiber (för att komma till jorden i vagnens spår). För att göra sig av med jord kan mildare rengöringsmedel användas tillsammans med uppvärmt vatten.


Kör från pasteller


Körningar efter pasteller är normalt långvariga. Försök att eliminera ränderna genom att skura området med en delikat borste med varmt vatten och skonsam rengöring.



Mögel


Använd rengöringsmedel för trä eller rengöringsmedel.



Is och snö


Avfrostningssalt kan användas för att göra snön flytande. Snön eller isen i sig har ingen inverkan på föremålet. Tvätta bort överflöd av salt när väderförhållandena tillåter det.



Vattenfläckar


Ett nyligen introducerat träkompositträ har haft möjlighet att anpassa sig till sitt nya klimat, vilket tar upp till 10-12 veckor. Under denna period kan vattenfläckar dyka upp på vagnens yta. Vattenfläckar är inte ett fysiskt problem utan snarare en blandning av jord, vatten/dagg. Träkompositen kommer från ett bearbetningsklimat och nödvändigheter för att anpassa sig till sitt nya klimat.

Färgerna som kan inträffa ligger på det yttre lagret av träkomposittrall och kommer inte in i vagnen. När föremålet har justerats, kommer dessa avtryck inte att återkomma förutom om föremålet är rörigt och jorden begränsas av till exempel vatten/dagg eller å andra sidan antar att skyfallet innehåller massor av svaveloxider.


Vattenfläckar tvättas bort med vanliga milda familjen renare (diskmedel eller skonsamt rengöringsmedel) och vatten. Följ riktlinjerna under rubriken "Vanlig städning" där du kan lära dig hur du blandar rengöringsmedel och vatten och hur du borstar och tvättar vagndäcket rent.



Olje- och vinfläckar


Olja och ibland rött vin tränger in i det yttre lagret av träkompositen och bör därefter rensas bort snabbt. Tvätta av med typiskt skonsamt (rengöringsmedel eller rengöringsmedel) och vatten. Blanda i 1 dl rengöringsmedel med 1 liter ljummet vatten. Applicera kemikalien med en tjock borste med hårdare sugrör.


Förutsatt att vin- eller oljefinishen ännu är tydlig när träkompositen har torkat, elimineras färgen genom att slipa bort färgen i det längsgående lagret med sandpapper. I situationer där vagnen har legat ett bra tag och suddigt i solen kommer den första skuggningen att dyka upp. Detta kommer att suddas ut under lång tid tills det får en liknande nyans som de andra vagnarna.


Fläckar av bläck


Fläckar av bläck kan vara super hållbara. Rengör fläcken med varmt vatten blandat med ett skonsamt rengöringsmedel för att lindra fläcken. Tvätta helt. Försök att inte använda klor!



skydda dina sammansatta balkar


Reglarna på ditt underhållsfria kompositträdäck är bas eller höljet som fyller i som dess etablering. Bultarna bör skyddas från fukt eftersom fukt kan få dem att ruttna. Enligt fastighetsinnehavarna började de flesta trädäck att delas och förfalla omkring 8-10 år. Detta med motiveringen att trägolvet som användes för att tillverka trädäcket är oskyddat för fukt. Vatten kommer att invadera dubbarna genom trädäcksbrädorna och skruvöppningarna.


När vattnet kommer till trägolvet kommer det att orsaka röta eller förfall, vilket får trädäcket att falla. För att garantera att dina dubbar fortsätter lika länge som din komposittrall bör du hitta sätt att skydda dem. Använd butyltejp för att täta den högsta punkten på dubbarna för att förhindra att fukt kommer in i dem. Fastighetsinnehavare bör se till att de tejpar den högsta punkten på reglarna innan de fäster sin underhållsfria komposittrall på dem. Att tejpa dina reglar säkerställer att den håller lika länge som din trä-plastkomposit.

Eller använd sedan återigen kompositdubbar.


Slutet


Hur skulle jag skydda min komposittrall? För att skydda din underhållsfria komposittrall, rengör den rutinmässigt. Du bör på samma sätt tejpa den högsta punkten på dina träbjälkar för att förhindra röta eller förfall. Eller använd sedan återigen sammansatta staplar.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page